Ky sistem ofron një mënyrë të vazhdueshme të mbështetjes, duke e bërë kështu të përshtatshëm për ngarkesa të gjata. Sistemet cantilever janë të disponueshme dhe për ambiente të brëndshme në versionin bifronte ose monofronte.